Sałatka ogórkowo koperkowa w zalewie curry:
Składniki:
- 2.5 kg ogórków
- 3 średnie cebule
- 2 łyżki soli
- 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 2 łyżeczki gorczycy
- 2 łyżki siekanego koperku
- 3 łyżeczki curry
Zalewa:
- 2 szklanki octu
- 2 szklanki wody
- 2 szklanki cukru
Kroimy ogórki ze skórą i cebule, solimy 2 łyżkami soli i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie do ogórków dodajemy koperek, curry, gorczycę, pieprz ziołowy i mieszamy. Nakładamy sałatkę do słoików, zagotowujemy zalewę i wypełniamy nią słoiki z sałatką. Pasteryzujemy ok 10 min i odstawiamy do góry dnem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz