poniedziałek, 17 września 2012

Racuchy z jabłkami i dżemem borówkowym

Kiedy gotuje na obiad jakąś zupę, często to za mało dla mojej rodziny, wtedy takie racuch są świetnym dodatkiem.

Racuchy z jabłkami i dżemem borówkowym:

Składniki:
- 0.5 kg mąki
- 0.5 l mleka
- 2 jajka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 jabłka
- dżem borówkowy
- olej


Jabłka obieramy ze skórki, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w okrągłe plastry.
Miksujemy ze sobą mąkę, mleko, jajka, cukier i proszek do pieczenia. Ciasto musi być dość gęste. Na patelni rozgrzewamy olej, plastry jabłek maczamy w cieście i pieczemy po obu stronach, aż będą złociste. Podajemy z dżemem borówkowym.







Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz