Prosty przepis, łatwe wykonanie, a efekt fantastyczny. Tego kurczaka wykonywałam jednocześnie w trzech wersjach dla tych co lubią pomarudzić, że coś im nie smakuje. W ten sposób powstał jeszcze kurczak z mozzarellą zamiast fety i kurczak bez natki pietruszki. Ale czego się nie robi z miłości. Wszystkie były pyszne!
Faszerowane filety z kurczaka
Składniki:
6 filetów z kurczaka
pęczek bazyli
pęczek natki pietruszki
pół opakowania sera feta
2 suszone pomidory z puszki (ja użyłam świeżych)
olej
sól
pieprz
czerwona słodka papryka
Filety z kurczaka nacieramy solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Ostrym nożem z boku nacinamy filety tak, aby powstała kieszonka. Siekamy bazylie i natkę pietruszki, dodajemy ser feta i pokrojone pomidory (te świeże trzeba odparować, aby powstał gęsty sos z kawałkami pomidora). Mieszamy całość i nadziewamy przygotowane filety. Pieczemy mięso na małym ogniu (żeby mogło powoli dopiec się też w środku) aż nabierze złotego koloru.
Smacznego!!!
http://w-mojej-magicznej-kuchni.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńpolecam !
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń